Thursday, January 10, 2013

░▒ Aku dan Mesin Photostat ░▒


 


Yuhuu ... Dibah dah start keja dah semalam ( 9/01/2013 ) ... First time keja semalam memang memenatkan sebab dari mula masuk keja sampai time nak balik  dibah dok kira stok buku ... Alhamdulillah dah selesai satu kerja 2 ...  Dah 2 terpaksa balik lambat dalam pukul 8 malam macam 2 sebab dibah dok tolong kak 2 photostat ( tolong staple ja sebab tak berani nak pegang mesin photostat 2 lagi ) ... Banyak set jugak la ... Tawakal ja la masa nak balik 2 sebab gelap ... Then kena marah pulak dengan ayah sebab balik lambat ( walaupun dibah dah gtau yg dibah mybe balik lambat ) ... sob ... sob ...

Hari nie pulak dibah belajar cara nak photostat ... Dibah tak mahir g huhu 2 pun habis banyak juga kertas dekat dibah ... Nasib kak 2 kata, tak pa kita belajar dulu ... Baik oo kak Vani 2 ... Kak Vani nie tuan empunya kedai ... Kak 2 baru terlibat dalam dunia business ... Korang nak tau ?? nak tau ?? tadi kan kak Vani bawa keluar buku lejar, buku tunai, dan buku jurnal ... Buku apa 2 ?? Haaa 2 la buku2 FAVOURITE budak2 akaun ... hehe ... Dia suruh dibah explain fungsi buku2 2 ... Alhamdulillah otak nie masih berfungsi lagi hehe ... Dibah terang dekat dia then dibah study sikit sambil guna buku Prinsip Perakaunan yg ada dekat kedai buku 2 ... Siap dok bersila atas lantai ... Tetiba rindukan zaman sekolah =(

OK ... OK ... Kita cut jap cerita rindu2 nie ... Next ... Tadi masa dibah tengah dok syok photostat tetiba kertas tersekat ... Agak mengabrakan ... Yer la, dah la first time dibah guna menda bertuah 2 ... Huh orang selalu kata bekerja dengan manusia banyak ragam TAPI bekerja dengan mesin lagi2 banyak ragam ... Nak bawa keluar kertas dari tempat tersekat 2, masyaallah habis tangan dibah kena ink ... Banyak kali mesin buat hal ... Ssuukkaa sangat huh ... 

Dibah dengan kak Vani pun blurrr sebab dua2 kami masih baru dengan menda alah 2 ... OK tuan empunya kedai dengan pekerja masih belajar nak guna mesin photostat ( FACT ...!!!!!!!! ) ... nggeee boleh jahanam kertas customer kami ... BTW dah jahanam pun 5 keping kertas yg dibawa customer untuk di photostat ... hehe  Rugi2 ... Kalau kertas kedai tak pa lah juga, nie customer 2 bawa sendiri kertas ... nasib laaa hehe ... 

Masa rehat tadi dibah balik rumah sebab nak solat then mak dibah kata, kak napa belomoihhh sangat nie ... Keja dekat kedai buku ka kedai repair kereta ... Hairan juga napa mak kata dibah belomoihh ... Tengok2 ... Laaaa baju pun kena ink ... Hehe Kalau macam 2 dua2 pun boleh ... Nie la jadi bila buat sesuatu kerja YANG FIRST TIME ....  Skunk dibah dah wangi OK ... 

Nantok2 ... Dibah tido dulu yer ^_^  korang ... korang ?? Selamat malam ... Mimpi yg indah ... Sebelum tido jangan lupa baca doa tido dan ayat kursi tau2 ... 

P/S : Dibah rindukan dia ='(  hopefully dia sihat2 ja ... Still waiting untill you get here ... Ya Allah sampaikanlah rasa rinduku pada dia ~ aamin ~
SELAMAT MALAM PAK CIK :'D















1 comment:

  1. Jika ada sesiapa yg nk sewa beli mesin photostat fax printer boleh WhatApp sy.Syarikat kami mpunyai tenaga techican yg ramai.Jual atau sewa,Kami Servis.0182439390

    ReplyDelete

assalamualaikum ^__^
heyp si Comel
Sila tinggalkan CONTENGAN anda disini ...
Terima Kasih ...