Thursday, June 20, 2013

Bedak Sejuk Tanaka ORI ...!

Bismillah Walhamdulillah :)
Assalamualaikum ...
Mood Dibah hari ni agak terumbang ambing ... huhu 
Atas keyakinan bahawa apa yg terjadi ada hikmah, Dibah kenalah kuat ... Rezeki, InsyaAllah Allah akan bagi di mana2 sahaja ...◠◡

OK ... OK ... Tak nak luah bebanyak sebab tujuan dibah menaip kali ni sebab nak promote salah satu produk yg dijual oleh NurImanBeautyCare iaitu BEDAK SEJUK TANAKA ORI ( direct dari myanmar ) ... Bedak sejuk Tanaka ni memang mendapat sambutan yg menggalakkan ... Alhamdulillah ... Jadi di sini Dibah nak kongsikan keberkesanan bedak sejuk Tanaka ni ... 
Antaranya ialah  :
★ Kecutkan jerawat
★ Haluskan kulit
★ Cerahkan kulit
★ Hilangkan jeragat
★ Lembutkan kulit
★ Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
★ Pelindung cahaya matahari
★ Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
★ Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation



Bedak sejuk Tanaka ni ada empat kaler semuanya ... Khasiatnya adalah sama sahaja cuma bau yg membezakan mereka heee, seperti : 

pink - bau rose
hijau - bau lemon
cream - bau original tanaka
putih - bau jasmine
( pelanggan ramai yg bg feedback bahawa warna pink yg paling wangi ... Warna cream dan putih boleh tahan wanginya ) 

Harga adalah mengikut saiz botol seperti :
 Kecil 40 gram - RM 25
Besar 110 gram - RM 35
FREE POSTAGE untuk SEM, SS RM 5 ^^

Cara penggunaan Bedak Sejuk Tanaka :
 (1) Untuk jadikannya sebagai foundation cuma sapukan bedak tanaka rata2 ke seluruh muka dengan menggunakan tangan atau span muka.

(2) Untuk jadikannya sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak tanaka dgn air sebanyak lima titik (jangan banyak air nanti cair ) dan sapukan ke seluruh muka.( kalau nak sapu dibahagian leher pun boleh )
...


(3) Lps 30 min boleh cuci atau nak pakai sepanjang malam sebelum tidur pun boleh.
Keesokan pagi, cuci muka dengan bersih dan rasai perbezaannya 
◕ ‿- 
Dibah juga galakkan pengguna untuk memakai bedak sejuk ni masa nak tidur sebab masa tu kulit kita akan mula bertindak dan masa tu juga sesuai untuk rehatkan kulit ....
 
*** Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER ! ***

Info mengenai TANAKA

Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang - orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari. Di Malaysia, TANAKA tidak begitu meluas penggunaan nya namun antara produk yang berasaskan tanaka adalah Bio Essence.

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.

Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh ...



Untuk pengetahuan, bedak sejuk tanaka ORI ( direct dari Myanmar ) dan bedak sejuk Tanaka Tate By D.E.A ( direct dari Nora Danish iaitu telah di REPACK dan REBRANDING guna jenama Company D.E.A ) adalah sama ... Tak ada tipu2 ... Yg Dibah jual adalah ORI dari myanmar ... 




( Ni adalah direct dari Nora Danish yg telah di REPACK dan REBRANDING guna jenama Company D.E.A )



( Ni adalah Bedak Sejuk Tanaka ORI direct dari Myanmar )


Berminat ?
Korang boleh PM di page Dibah Ok ...! Untuk fast reply boleh mesej di talian 0174359469 :)
 
InsyaAllah, Nanti dibah akan cuba updatekan tentang produk2 lain pulak yer :)
Lailah Saedah
Fi Hifzillah  ◕‿◕

 

2 comments:

  1. x sumbat liang pori2 ? hehe

    ReplyDelete
  2. Slm. Dptkan bedak tanaka pd harga borong. Sms atau WhatApps 0135000175

    ReplyDelete

assalamualaikum ^__^
heyp si Comel
Sila tinggalkan CONTENGAN anda disini ...
Terima Kasih ...